Prenova modelov C5 in C8

Pri Citroënu so pomladili modela C5 in C8. Spremembe se nanašajo na videz z novimi logotipi znamke, nove so barve in paketi opreme.

Od začetka prodaje leta 2008 je bilo prodanih več kot 400 tisoč vozil citroën C5, ki so tudi po prenovi na voljo v limuzinski in karavanski (tourer) različici.

Za enostavnejše potovanje so pri Citroënu dodali navigacijski sistem eMyWay, povezan z enoto Connecting Box, ki vključuje jack in USB-priključek ter pribor za prostoročno telefoniranje bluetooth. Na vozilu C5 tourer je mogoče ta sistem povezati s kamero za vzvratno vožnjo za lažje manevriranje pri parkiranju. Vedno je opremljen s sodobnimi tehnologijami, ki skrbijo za udobje, kot je na primer storitev citroën eTouch in vzmetenje Hydractive III+.
 
K bolj izrazitemu značaju vozila prispeva barvna poživitev v črni barvi noir onyx. V tej barvi, ki je na voljo s paketom opreme black pack, so zunanja vzvratna ogledala, stebrički in bočne okrasne letve na vratih ter zaščitna letev odbijača spredaj in zadaj. Žarometi so zdaj zatemnjeni, obstoječo barvno paleto pa dopolnjuje novi odtenek v rjavi barvi hickory.
 
G.P. Pariz
Foto: Citroën